ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі отримали часткову перемогу

|

Учора Верховна Рада України проголосувала у новій редакції, з частковим врахуванням пропозицій Президента України, за Закон України “Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”. За це висловився 421 депутат.

“Вчителі отримали часткову перемогу внаслідок своєї боротьби, а не як наслідок якогось провидіння депутатів”, – заявив Західній інформаційній корпорації заступник голови Вільної профспілки освіти і науки України Андрій Соколов.

“Нашою головною вимогою залишається підняття середнього рівня заробітної плати вчителя до рівня зарплати у промисловій галузі, чого не передбачено Законом, який прийняли учора. Для вчителів Львова цей закон може навіть зашкодити: майже усі львівські вчителі мають рішення судів на руках. Тому вчителям, котрі чотири роки боролися за це, страйкували, голодували, судилися, потрібно тепер знову п’ять років чекати. Це – занадто. Тим паче, 40% учителів уже отримали гроші. Ми не будемо чекати реалізації цього Закону, а далі вимагатимемо виплати цих грошей згідно з судовими рішеннями”, — наголосив А. Соколов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *