ОСТАННІ НОВИНИ

Двох швейцарців нагороджено грамотами облради

|

Учора на факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка відбулася зустріч з консулом й другим секретарем посольства Швейцарії в Україні п. Йостом Шмідтом та громадянином Швейцарської конфедерації, почесним громадянином Львова отцем і благодійником Робертом Готцом. Заступник голови облради Андрій Парубій нагородив швейцарців почесними грамотами Львівської облради за сприяння у наданні фінансової допомоги та зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти та охорони здоров’я за особисті ініціативи, які концентруються в Західній Україні і особливо у Львівській області – повідомляє прес-служба облради.

“Щорічно до Західної України надходила та надходить гуманітарна допомога із ліками і медобладнанням. Від початку доброчинної діяльності отця-доктора Готца, тобто з 1993 року, допомога закладам охорони здоров’я склала понад 20 млн. грн.“, – зазначив Андрій Парубій.

Роберт Готц – не лише релігійний діяч та меценат, а й блискучий журналіст, якому вдалось досягти вершин у цій галузі. Він є автором багатьох публікацій у швейцарській пресі про Україну й українців. У своєму виступі перед студентами Готц наголосив, що протягом свого знайомства з Україною в нього склалося особливе бачення українського менталітету. “Я мушу визнати, що українці, на відміну від швейцарців вміють імпровізувати і це робить їх неповторними“ – вважає він.

За особливі досягнення перед українцями Голова Львівського відділу Спілки журналістів Степан Курпіль вручив о. Роберту Готцу посвідчення члена національної Спілки журналістів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *