ОСТАННІ НОВИНИ

ОУН в Україні видала книжку з листами Зеновія Красівського

|

Сьогодні книжку “Владімірскій централ. Листи з ув’язнення політичного діяча, голови проводу ОУН в Україні совєтських часів Зеновія Красівського” презентував кандидат в Президенти України лідер ОУН в Україні Роман Козак. Книжку видано накладом в одну тисячу в Івано-Франківську (саме за сценарієм цієї книжки ставили скандально відому виставу “УБН”). Як повідомив під час презентації Р. Козак, використано листи з архіву Івана Кандиби, який є в оунівців, і що все погоджено.

Хоч він так і не відповів на питання з ким погоджено, чи питали у родичів Красівського і чому вибрано саме такі листи, як не відповів і на багато інших, поставлених йому запитань. Хоч поряд з презентацією книжки він планує зустрітися з виборцями Львівщини і поговорити про передвиборчу кампанію.

Зокрема після того, як Роман Козак розповів, що його організація налічує в Україні 20 тисяч осіб, з них на Львівщині – п’ять тисяч. “Ми у кожному районі маємо свої осередки і по 3-5 активістів” – зазначив він, журналісти питали, чому не видно його активістів, але… Козак також вкотре наголошував, що його даремно називали технічним кандидатом і всі ці закиди він вже міг спростувати. Натомість, на його думку: “є близько двадцяти технічних кандидатів”. Водночас, пан Козак повідомив, що організація практично не має проблем з приміщеннями під свої штаби та редакційні осередки, так на сході і півдні їм виділили у містах по сто квадратних метрів під приміщення. Таке повідомлення змусило журналістів питати: “Звідки гроші?”. На що Р. Козак відповів, що приміщення під штаби виділяли відділи комунального майна, хоч відразу додав: “Ні Роман Козак, ні ОУН в Україні ніколи не була бідною. Я двадцять п’ять років на керівних адміністративних посадах, я роками жертовно працював. Ми маємо фонд “Відродження” та Фонд Бандери”.

У другому турі Роман Козак бачить теж себе, а поруч, він ще не визначився – або Януковича, або Ющенка. Якщо він стане президентом, обіцяє підняти рівень життя в країні: заплатню до 600 євро і пенсію – до 200. Відразу після приходу до влади, Козак обіцяє осудити причетних до грабунку людей від влади, на яких прийде “справедливий суд”. Януковича прем’єр-міністром він теж обіцяє не лишити і навіть більше, на керівні посади, як вдалося зрозуміти з відповіді пана Козака, він уже має свої кандидатури.

Щодо передвиборчої кампанії Р. Козака обурює ставлення до нього чинної влади і те, що, наприклад, в Івано-Франківську “мер нагло зриває листівки, наказуючи це робити працівникам комунальних служб”, а у Запоріжжі його листівки заклеюють російськомовними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *