ОСТАННІ НОВИНИ

Фільми Анджея Вайди показуватимуть в Кінопалаці від сьогодні

|

З дев’ятого по чотирнадцяте вересня в Кінопалаці триватиме ретроспектива фільмів відомого польського режисера Анджея Вайди. Загалом покажуть шість фільмів Вайди і один про нього. Проте документальний фільм про режисера можна буде побачити перед зустріччю з ним 17-го вересня, хоч де і коли наразі невідомо – повідомила під час прес-конференції начальник відділу міжнародних зв’язків Ірина Подоляк.

За її словами, сам приїзд А. Вайди довелося трошки відкласти, але показ фільмів проводитимуть у раніше анонсовані дні: сьогодні буде “Попіл і діамант”, завтра “Дантон” (французькою мовою), 11-го “Пан Тадеуш”, 12-го “Земля обітована”, 13-го “Людина з мармуру” та 14-го “Панни з Вільна”, майже всі мовою оригіналу. І. Подоляк зазначила, що вдалося домовитися про те, що для дорослих квитки коштуватимуть 14-ть гривень, а для студентів – десять. Сьогоднішнє відкриття в “Кінопалаці” відбудеться о 17 годині, а решту фільмів демонструватимуть з дев’ятої вечора.

Сам Анджей Вайда приїде 17-го числа. Ірина Подоляк обіцяє, що ввечері відбдеться велика неформальна зустріч з режисером. Перед якою, власне, демонструватимуть документальний фільм про нього. Проте, наразі вона не знає де саме це відбуватиметься, оскільки через перенесення приїзду мистця, належне приміщення ще не вибрали. Зважаючи на те, що у час перебування у Львові польського режисера у нашому місті проходитиме книжковий ярмарок, очікують, що він відвідає і одну з тамтешніх презентацій 18-го вересня до обіду: круглий стіл українських та російських видивців чи презентацію книжки Володимира Павліва.

Ірина Подоляк також нагадала, що цей фільми Вайди показуватимуть в рамках святкування року Польщі в Україні, а сам режисер приїде на запрошення нашого мера. Найближчим часом також планують провести спільну акцію між українськими та польськими поетами та українсько-польський фестиваль скрипки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *