ОСТАННІ НОВИНИ

Школярів виганяють з комп`ютерних клубів на уроки

|

Протягом двох днів, 7 і 6 вересня, у львівських комп’ютерних клубах та ігрових залах у час навчання виявлено 26 дітей і підлітків. Такі результати всеукраїнського рейду “Урок”, який зараз триває в Україні. Малолітніх правопорушників було доставлено у районні відділи міліції, де вони написали пояснення. Про це Західній інформаційній корпорації повідомив начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис.

“Сьогодні працівники служби у справах неповнолітніх разом з правоохоронцями виявили в ігрових закладах 12 студентів з автодорожного та будівельного технікумів, а вчора “виловили” 14 школярів. Усі написали пояснення того, чому вони не були на заняттях. Ми подзвонили завучам з виховної роботи, які й мають їх забрати з відділків. А також написали попередження батькам, щоб ті пильнували за своїми дітьми: статтю за невиконання батьківських обов’язків наразі ніхто не скасовував”, – розповів В.Лис.

Він додав, що коли дітей вперше “витягають” у час навчання з комп’ютерних клубів, то батьків лише попереджують. У разі повторних випадків застосовується адміністративне покарання: штрафу – 750 гривень.

Перебування дітей у подібних закладах обмежене не лише часом уроків, але й вечірньою порою. “Діти можуть ознайомлюватись з комп’ютерами у літній час до 22-ї години, а взимку – до 21-ої. Тобто, ввечері діти мають бути вдома, а не в комп’ютерному клубі”, – наголосив В. Лис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *