ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська осінь з польською культурою

|

З польською культурою львів’яни знайомитимуться протягом усієї осені. Заходи, організовані Генеральним консульством республіки Польща у Львові, заплановані з вересня до грудня. Вони відбуватимуться в рамках святкування польської культури у Львові.

Найперше, 11-12 вересня у Збаразькому замку відбуватиметься Фестиваль готичної музики “Некрополіс Чорна Ліра” за участю декількох ансамблів з Польщі, зокрема групи “Fading Colours”. З 9 до 14 вересня у “Кінопалаці” мешканці нашого міста зможуть переглянути фільми Анджея Вайди, першого ж дня о 19 годині шанувальники польського режисера зможуть з ним зустрітися. 14 вересня у Львівській картинній галереї відкриється виставка творів Яцека Мальчевського, з нагоди 150-річчя від дня народження митця. Буде виставлено 50 олійних картин і близько 15 рисунків. Остання така велика виставка митця відбувалася у 1979 році.

Окрім цього, приїдуть до Львова на “Форум видавців” 10 визнаних польських видавців. Під час роботи Форуму відбуватимуться поетичні вечори за участю польських і українських поетів. На 6 листопада заплановане відкриття відреставрованого пам’ятника А. Міцкевичу з нагоди 100-річчя його створення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *