ОСТАННІ НОВИНИ

Відбувся Синод Єпископів УГКЦ

|

Двадцять четверта сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ відбулася 2-3 вересня у селі Зарваниця Тернопільської області. У сесійних засіданнях взяли участь усі владики УГКЦ, які діють на території України.

Під час сесії було розглянуто питання Душпастирського плану Києво-Галицької митрополії, служби „Карітас”, концепції душпастирювання у Збройних Силах України, діяльності Митрополичої комісії для справ сім’ї тощо. Особливу увагу єпископи присвятили затвердженню програми Року родини 2004 – 2005, вдосконаленню душпастирського служіння на Східній Україні та врегулюванню судочинства у Києво-Галицькій Митрополії УГКЦ.

Окрім цього, Синод затвердив дату щорічної загальноцерковної прощі родин до Зарваниці, скерував на доопрацювання Душпастирський план Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, доручив монашим чинам нашої Церкви звернути особливу увагу на потребу активізації їхнього душпастирювання на Східній Україні, схвалив текст пастирського послання про утвердження Патріаршого устрою УГКЦ і поблагословив започаткувати у 2004–2005 навчальному році курси для адміністративних працівників єпархіальних управлінь.

Двадцять п’яту сесію Синоду Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви заплановано провести у грудні цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *