ОСТАННІ НОВИНИ

Всесвітньо відомий ансамбль “Мазовше” виступить у Львові

|

Концерт всесвітньо відомого Фольклорного ансамблю “Мазовше” відбудеться 14 вересня у Львівській опері. Цього ж дня розпочнеться сезон мазовецької культури у Львові.

У цей день в історичному музеї відкриються відразу три виставки: перша буде присвячена мистецтву витинанки, друга знайомитиме з мазовецькими пейзажами, а третя фотовиставка демонструватиме розвиток агротуристики в Мазовецькому воєводстві. Увечері відбудеться великий концерт відомого польського Фолькльорного ансамблю “Мазовше”. За словами художнього керівника ансаблю Януша Боєцкого, до Львова ансамбль приїде на запрошення Маршалка Мазовецького воєводства, а також за його кошт. “Попри напружений графік ми не змогли відмовитися виступити у Львові, вже наступного дня після концерту ми маємо виступати у Варшаві,” – розповів Януш Боєцкі.

Ансамбль “Мазовше” складається із 145 осіб. До Львова виступати приїдуть 36 хористів, 20 артистів оркестру та 38 танцюристів, а також гардеробники та технічний персонал. До речі, в колективі “Мазовше” є львів’яни – соліст хору та скрипаль. Сезон Мазовецького воєводства завершиться у кінці цього року разом із закінченням року Польщі в Україні. Наступного року заходи відбуватимуться в Києві, але вже в рамках року України в Польщі. Зокрема, в столиці України відкриється велика археологічна виставка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *