ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські студенти приїхали в “Політехніку” на літню школу

|

Від сьогодні до 16-го вересня вперше на теренах України студенти з європейських університетів мають можливість взяти участь у роботі літньої школи, яку організували представники організації BEST у Львові. Освітній курс має назву: “Екологія в глобальній системі інвестування”. Протягом літньої школи іноземних студентів навчатимуть українські професори. Мета цього проекту – виробити рекомендації щодо вирішення екологічних проблем, власне, бачення цього студентами з-за кордону.

Як зазначив президент осередку BEST у Львові Артем Беренда, наразі прибуло 16-ть студентів з Німеччини, Греції, Італії, Австрії, Франції та Португалії, хоча загалом їх має бути двадцять. Проте студенти “Політехніки” не братимуть участь у літній школі, натомість, за словами А. Беренди, вони брали участь у 50-ти заходах у Європі, які зорганізували інші осередки BESTу. Переважно учасники цієї школи – люди дотичні до економіки та екології, саме на такі заявки від студентів-європейців і звертали увагу. До речі, самі студенти подавали заявки на участь у літній школі через сервер BESTу.

Проректор з міжнародних зв’язків НУ „Львівська Політехніка“ Юрій Рашкевич зазначив, що керівництво університету схвально ставиться до студентського самоврядування і навіть минулого року прийняли рішення фінансувати всі заходи, які проводитиме осередок BEST, оскільки це позитивна робота у сфері міжнародних відносин.

Професор кафедри Економіки підприємництва Юрій Стадницький, який читатиме свій курс під час літньої школи, вважає, що таким чином привернуть увагу до проблеми оскільки “забруднення не визнає державних кондонів”. Він також наголосив на важливості того, що тему екології розглядатимуть студенти технічних навчальних закладів, бо нерідко багато залежить саме від обізнаності інженерних працівників.

Осередок BESTу у Львові, за словами президента, налічує 45 осіб, серед яких активними є близько 15-ти. У “Львівській Політехніці” вони працюють з 2002-го року. Сама організація BEST діє з 1989-го року і налічує 64 осередки у 25-ти країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *