ОСТАННІ НОВИНИ

Туристичні фірми оформляли фальшиві “шенгенські” візи

|

Протягом 2003-2004 років за незаконне переправлення осіб через державний кордон України слідчий відділ Управління СБУ у Львівській області направив до суду шість кримінальних справ. Протягом останнього часу правоохоронці відмітили тенденцію до збільшення кількості незаконного перетину державного кордону України з оформленням документів і виїзних віз до країн Євросоюзу.

Через жорстку процедуру видачі віз громадянам України в посольствах країн Євросоюзу значно зросла кількість зловживань зі сторони посадових осіб певних туристичних фірм та їх посередників, повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області. Вони сприяють громадянам України в оформленні “шенгенських” віз та інших виїзних документів. Користуючись необізнаністю пересічних громадян, зловмисники обіцяють їм за певну грошову винагороду (як правило до 2,5 тисяч євро) “без проблем” оформити всі необхідні для виїзду документи, однак замість справжніх надають сфальсифіковані. Під час спроби в’їхати в країни Євросоюзу громадян із такими візами неминуче чекає депортація, після якої вони не зможуть відвідати країни “шенгенської” зони довший час.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України суди Львівської області позбавили волі від 1-го до 5-ти років шість громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *