ОСТАННІ НОВИНИ

Виборча кампанія вже є гострою і брудною - Олександр Зінченко

|

Як гостру і брудну у свіх своїх елементах охарактеризував передвиборчу кампанію в Україні керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко. Він вважає, що із серпня кампанія вступила в ідеологію жорсткого протистояння і перетворилася на біоплярну, коли головна боротьба ведеться між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем, ще два кандидатаит є фоновими – Мороз і Симоненко, а решта взагалі не відіграють ролі у кампанії.

Водночас, він заявив, що ключовим місяцем виборчої кампанії стане жовтень – тоді , за словами Зінченка, з‘являться нові обставини і пообіцяв, що кампанія Ющенка стане винахідливішою та дотепнішою.

“Протягом серпня трапилася низка подій, яка свідчить про те, влада зрозуміла, що жодним чесними методами вибори вона не виграє, а тому був запущений інший сценарій” – наголосив Олександр Зінченко. За його словами, це почалося зі стеження за Віктором Ющенком у Криму, потім перейшло в тиск на його оточення і історію з вибухом на Троєщинському ринку, у якому звинуватили членів УНП, що входить до блоку “Наша Україна”. “Влада не здатна придумати нічого ліпшого, як варіант подій Кривого Рогу у 1999 році” – підкреслив О.Зінченко. Він назвав такий розрахунок аморальним і заявив, що він не дав очікуваних наслідків і наголосив, що втягнути команду Ющенка в цей сценарій не вдасться.

На його думку, теза про можливість фальсифікації виборів саме 31 жовтня є помилковою, бо вибори фальсифікують усі 120 днів кампаніії. “Введення в обіг теми фальсифікацій було розраховано на те, що активні виборці на Заході України не прийдуть голосувати, а на Сході вони й мертвого піднімуть” – сказав О.Зінченко. За його словами, штаб Ющенка від квітня проводить семінари для людей, залучених у вибори. Крім того, він наголосив, що базовий набір варіантів можливих фальсифікацій уже вирахувано, тому запобігти їм буде легше. “Ми маємо можливість отримати дані про результати виборів раніше, аніж ЦВК – технічні можливості це дозволяють” – заявив він. За його даними, рейтинг Ющенка постійно зростає і соціологічні дані свідчать про те, що перевага Ющенка у другому турі становить від 12% до 16%. Олександр Зінченко каже, що такі показники нівелюють тему фальсифікацій, бо опоненти Ющенка розраховували, що різниця буде не більше шести відсотків і тоді можна буде застосовувати фальсифікації, аби досягти бажаного результату.

Відповідаючи на запитання про йморівність варіантів фізичного знищення лідера опозиції, Олександр Зінченко висловив сподівання, що до такого варіанту не дійде і водночас заявив, що залякати Ющенка не вдасться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *