ОСТАННІ НОВИНИ

Під час міжнародної операції наловили багато контрабандистів

|

За період від 10-го серпня до 1-го вересня в межах міжнародної операції у боротьбі з контрабандою, правоохоронці перевірили понад дві тисячі суб’єктів господарювання. Внаслідок цього складено 420 адмінпротоколів, з яких 112 – порушення митних правил при незаконному переміщенні тютюнових та алкогольних виробів та 189 – за незаконну торгівлю паливом та цигарками. Загалом, за кримінальними справами вилучено матеріальних цінностей на суму 3,27 мільйона гривень, з яких контрабанда становить 2,51 мільйона. Операцію проводили у співпраці з полякми, румунами, угорцями та словаками.

Як зазначив під час брифінгу заступник міністра ВСУ Станіслав Нікітенко, ці міжнародні рейди були зумовлені також тим, що держави-сусіди вступили до Євросоюзу і хочуть захищати свій ринок. Операцію, за його словами, з часом продовжать.

За цей період перевірили 428 комерційних структур, 260 складів та 516 ринків. За матеріалами слідчих перевірок порушено 27 кримінальних справ. До речі, як зазначив Нікітенко, порушено три справи щодо працівників митних служб, які “були нечисті на руку”. В ході операції лише вилучено цигарок на 2,3 мільйони гривень. Оперативники також вилучили 9 тияч 943 таблетки психотропних речовин, а також два пістолети, вісім набоїв до них, п’ять одиниць мисливської зброї та 167 патронів до неї. Разом з контрабандою конфісковано 26 автомобілів на суму понад 830 тисяч гривень.

Окрім цього на Львівщині. Припинено діяльність мешканця міста Львова, який без державної реєстрації реалізовував тютюнові вироби українцям та полякам. У власному гаражі він влаштував підпільну перевалочну базу. Під час обшуку у нього вилучили 429 тисяч імпортних цигарок без марок акцизного збору на суму понад 49 тисяч гривень, а також близько 20-ти тисяч гривень готівкою. Порушено кримінальну справу і проти директора одного з ТОВ, який, взявши в банку кредит на один мільйон гривень під заставу 18 млн. 400 тисяч цигарок на суму 2,3 мільнони гривень, тютюнові вироби успішно продав, не повернувши кредиту. Посадові особи іншого ТОВ намагалися перевезти в Білорусію 15 тонн дизпалива, але цистерну, яка числилася порожньою, затримала Рівненська транспортна прокуратура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *