ОСТАННІ НОВИНИ

Фонд “Таcіс” підтримуватиме малий та середній бізнес на селі

|

Cьогодні презентували проект “Надання підтримки малим та середнім підприємствам на селі – Сворення механізмів фінансування розвитку сільського господарства і села”. Як зазначив регіональний експерт проекту Владислав Гончаренко, проект передбачає, що кредитним спілкам надаватимуть допомогу та консультації, щоби ті могли активізувати роботу і розширити свої можливості, створивши коопераційний банк. До речі, кредитні спілки нашої області, під час сьогоднішньої наради вирішили офіційно об’єднатися, створивши асоціацію. Серед пілотних областей, у яких працюватиме проект, також Івано-Франківська, Тернопільська, Полтавська, Харківська, Черкаська, Київська та інші області.

Керівник групи експертів проекту Гарі Роше вважає, що система кредитних спілок наразі в Україні не дуже добре розвинута, але вони займають важливу роль, коли мова йде про кредитування сільського господарства.

Пан Гончаренко наголосив, що кредитні спілки надають кредит переважно для споживчих потреб, у невеликих розмірах та під високі відсотки, маючи ще й не великі фінансові ресурси. Проте, якщо на їхній основі створити кооперативний банк, який працюватиме за принципом співпраці з іншими кооперативними обласними банками, то кредитні організації зможуть виконувати функції банків. Серед основних завдань проекту: зміцнення рівня кредитних спілок (тренінги для голів), зміцнення довіри до КС шляхом створення гарантійного фонду вкладів, реєстарція регіональних об’єднань КС та допомога започаткувати кооперативний банк, праобразом якого, на думку Гончаренка, може бути об’єднана кредитна спілка області, яка, знайшовши 1 млн. євро для статутного капіталу, перетвориться на банк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *