ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові близько п’яти тисяч безробітних

|

Від початку року в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 5,1 тисяч осіб. Це в 1,1 раза більше, ніж у відповідний період минулого року. Питома вага жінок у загальній кількості незайнятих громадян становить 67,7%.

За словами начальника управління праці та соціального захисту Галини Ямброс, нагальною залишається проблема зайнятості молоді. Серед загальної чисельності незайнятих громадян близько 24,2% безробітних молодих людей. Характерною особливістю ринку праці нашого міста залишається приховане безробіття. За даними вибіркового обстеження у першому півріччі 2004 року на 45 підприємствах, установах та організаціях Львова зі скороченим робочим тижнем працювало 3,5 тисячі осіб. Проте на 300 осіб зменшилися обсяги довготривалого безробіття. Середня тривалість безробіття становила 9 місяців.

Важливою проблемою, за словами Ганни Ямброс, залишається нестача кваліфікованих кадрів. “У нас є вакантні місця, однак не вистачає спеціалістів,” – наголосила Ганна Петрівна. Тому для забезпечення конкурентноспроможності незайнятого населення служба зайнятості здійснювала підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації громадян. Відтак упроводовж січня-червня цього року за скеруванням служби зайнятості навчалися 1 тисяча 803 особи, проте навчання закінчили – 942 особи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *