ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації обговорили проект Декларації етичних засад

|

З ініціативи Благодійного фонду “Галицький аптекар” сьогодні провели громадське обговорення проекту Декларації етичних засад у діяльності організацій громадянського суспільства (ОГС) в Україні. Участь у якому взяло кілька організацій, які працюють з цільовими групами населення.

Як повідомила виконавчий директор БФ „Галицький аптекар“ Галина Гудз, ще минулого року під час конференції в Києві представники 112-ти українських громадських організацій разом з представниками з-за кордону вирішили, що є потреба створити Декларацію, якою б керувалися всі організації.

„Потреба у створенні Декларації та її дотриманні велика, оскільки в наш час люди менше довіряють організаціям. Постає питання, наскільки етично вони ставляться один до одного, до клієнтів, до грантодавців“, – зазначила пані Гудз. За її словами, багато різноманітних організацій в Україні вже мають свої кодекси, а загальна дозволить мати еталон того, як треба себе поводити. Водночас, є організації, які ніколи не задумувалися над проблемами етики і Декларація приверне їхню увагу. Наразі проект Декларації складається з чотирьох положень, у яких записані тези про прозорість організацій, відкритість фінансування, відповідальність та інше. І сьогодні представники громадських організацій Львова теж внесли кілька своїх пропозицій.

Остаточний зміст Декларації етичних засад у діяльності організацій громадянського суспільства (ОГС) в Україні приймуть чи не приймуть під час конференції 29-30-го вересня. Проте, за словами Г.Гудз, наразі за недотримання Декларації жодних санкцій не вживатимуть. До керівників організацій таким чином, швидше, доводять інформацію, як вони мають себе поводити згідно етичних норм. Як представник ГО, Галина Гузд зазначила, що сьогодні вони з юристом передивлялися проект Декларації і дійшли висновку, що особливих зауважень до положень немає, але всі вони потребують уточнень.

Громадські обговорення проекту Декларації також проведуть в Києві, Чернівцях, Миргороді, Сімферополі, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *