ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна” піддає сумніву зростання рейтингу Януковича

|

„За нашими дослідженнями, протягом тижня часу рейтинг Януковича на Львівщині зріс на 2,5% і тепер становить 12,5%“ — заявив на черговій щотижневій прес-конференції керівник Львівського обласного штабу Віктора Януковича Олексій Радзієвський. Зауважимо, що зазвичай результати соціологічних опитувань, хоча б для імітації їх достовірності, оприлюднюються із зазначенням соціологічної структури, яка розробляла і проводила опитування, соціологічної вибірки, питань, які ставилися та території, де проводилося опитування. Однак, як видно, керівнику штабу Януковича на Львівщині не потрібно таких “умовностей”. Радзієвський, який останнім часом на кожному кроці говорить про те як потрібно чесно і прозоро вести передвиборчу агітацію, натомість сам порушує принципи чесності. Чільний представник прем’єр-міністра Януковича у Львівській області не має права оприлюднювати завідома неправдиву інформацію, а такою, без сумніву, слід вважати “підпільну” соціологію, яку Радзієвський на гора видав львівським журналістам. Якщо ж соціологія справді робилася, як стверджує керівник обласного штабу Януковича, “власними зусиллями”, то виникає запитання у об’єктивності такого опитування. Водночас, відсутність вибірки в опитуванні може наштовхувати на думку, що воно проводилося в закритому середовищі, наприклад, серед самих працівників штабу. Проте, тоді результати опитування не варто розглядати, як серйозне покращення позицій Януковича на Львівщині, а швидше, як його поразку.

Якщо слідкувати за логікою Радзієвського та врахувати “неминуче” щотижневе зростання рейтингу Януковича на Львівщині на 2,5 відсотки, то рейтинг кандидата від влади до кінця кампанії мав би сягнути 32,5%.

Принагідно нагадаємо, що останнє соціологічне дослідження, проведене Центром політичних досліджень (м. Львів) протягом 28 червня – 8 липня, продемонструвало, що із 600 опитаних мешканців Львівської області лише 3% підтримуватимуть Януковича на виборах президента, якщо б ті проходили у період проведення опитування” – повідомляє прес-служба виборчого штабу кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *