ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку Львівщину відвідали майже 53 тисячі туристів

|

За перше півріччя цього року туристичні підприємства Львівщини обслужили майже 53 000 туристів, з яких більше ніж 16 тисяч – іноземні туристи, які відвідали наш регіон, повідомив під час сьогоднішнього засідання Ради з питань розвитку туризму при голові ЛОДА голова ради Богдан Матолич.

Статистика свідчить, що цього року до нас завітало іноземних туристів на 20% більше ніж торік. Проте директор ВАТ “Львів Інтуртранс” Василь Попович запевнив, що не потрібно втішатися цим фактом: “Це не туристичний ріст, це відгомін буму нестабільності у світі. Зараз на політичній карті світу Україна виглядає доволі стабільно,” – пояснює він. Пан Матолич також наголосив, що за півріччя обсяг реалізації туристичних послуг склав понад 27 мільйонів гривень, а це на 37% більше ніж торік. Це доволі позитивна цифра, адже за останні роки різко знизилася кількість кількість суб’єктів туристичної діяльності через певні зміни до законодавства. Якщо в минулому році туроператорів та турагентів на Львівщині було понад 300, то зараз їх лише 141. Цього року збільшилося також і надходження до держбюджету. Минулого року країна отримала від туристичних підприємств 2, 5 млн. гривень, а цього року – майже 5, 7 млн. гривень.

Богдан Матолич також розповів, що поряд з цими показниками росте й державне фінансування туристичного сектора. “Кошти з бюджету йдуть виключно на промоційну діяльність: поліграфію, виставки та інше. Ці кошти не призначені для ремонту доріг чи чогось іншого,” – пояснив Б. Матолич. Планується, що наступного року на ці потреби Львівщині виділять 600 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *