ОСТАННІ НОВИНИ

Малі підприємства області виробили продукції 1676, 5 млн. грн.

|

У звітному році малі підприємства Львівщини виробили продукції на 1676, 5 млн. грн., що становить 12 % загальнообласного обсягу виробництва продукції, – повідомила Західну інформаційну корпорацію прес-служба Львівської ОДА.

Начальник Головного управління економіки Львівської ОДА Валерій Пятак повідомив, що щорічний приріст кількості суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб складає більше 10%, малих підприємств – до 5%, працюючих на них – понад 4%.

За словами В. Пятака, характерною особливістю структури є значна частка підприємств у сфері торгівлі. Оптовою та роздрібною торгівлею займається понад 5 840 підприємств, або майже два з кожних п’яти малих підприємств. Їх кількість щороку зменшується, що пов’язано з їх перереєстрацією в підприємців фізичних осіб.

“Розвиваються будівельні підприємства, зросла кількість малих підприємств у галузі сільського господарства. Зростання відбулося у всіх регіонах області. Найкраща динаміка спостерігається у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Жовківському, Пустомитівському, Золочівському, Яворівському та інших районах. У Львівській області функціонує більше 82 тис. суб’єктів малого бізнесу, з них 15,5 малих підприємств. Частка малих підприємств в області становить 87 %”, – зазначив начальник Головного управління економіки ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *