ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові буде більше шести тисяч “першачків”

|

У перший клас цього року в нашому місті прийняли понад шість тисяч дітей. Усього ж до навчання приступить близько 84,5 тисяч школярів, що на 4 тисячі менше, ніж минулого року, – повідомляє прес-служба міськради з посиланням на начальника управління освіти Львівської міської ради Костянтина Лазурка. – “Така тенденція до зменшення кількості дітей у навчальних закладах, що пов’язана із демографічною ситуацією, спостерігається протягом кількох років; за прогнозами демографів, вона збережеться щонайменше до 2015 року, а її наслідки, можливо, будуть подолані не раніше 2020 року. В Україні порівняно з 1997 роком у 2003 році прийом учнів до перших класів зменшився на 28 відсотків”.

Особливістю цього навчального року є те, що школа поступово переходить на 12-річний термін навчання, і з першого вересня цього року вже вся початкова школа буде чотирирічною. Оскільки всі діти зараз з третього класу перейшли у 4-ий, то на 60% менше п’ятикласників. Це викликає диспропорцію і в навантаженості на вчителів, тобто потрібні будуть вчителі у початковій школі, а зменшиться кількість педагогічних ставок у старшій школі.

У приватних школах, яких є 16-ть, минулого року навчалося більше 1300 дітей (понад 1%). К. Лазурко також повідомив, що у нас уже у близько сорока відсотках шкіл запроваджено профільне навчання, яким охоплено 6 тисяч учнів 10-11 класів. Найбільш поширеними для школярів є такі профілі: природничий (21 заклад), суспільно-гуманітарний (17), фізико-математичний (15) та філологічний (9). За його словами, усі школи готові до початку навчального року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *