ОСТАННІ НОВИНИ

Штабники премє’ра перетворили річницю Франка на провокаційний політичний двобій – штаб Ющенка

|

Прес-служба Львівського обласного штабу Віктора Ющенка оприлюднила бачення свого штабу стосовно конфліктної ситуації на святкуванні річниці дня народження Івана Франка в Нагуєвичах:

“Сподіваючись на всенародну підтримку, минулого тижня штабники діючого прем’єра аж двічі побували в рідному селі Івана Франка Нагуєвичах. Спершу вони афішовано обдарували музей Каменяра комп’ютерами, а в неділю вдруге приїхали і, незважаючи на домовленість в місцевій райраді не перетворювати святкування на політичний захід, зробили спробу 148-річницю від Дня народження Івана Франка перетворити на провокаційний політичний двобій.

Слід зазначити, що про перше своє перебування в Нагуєвичах, есдек Ігор Шурма активно розповідав минулої суботи в підсумках на 12 каналі. В Нагуєвичах 27 серпня, під час демонстрування благодійності, він зазначав, що ніхто не згадав про Франка і сьогодні окрім них “нікого немає в Нагуєвичах…”. Багатослівно, але невірно.

Почалося святкування традиційною піснею “Вічний революціонер”. Опісля змістовно виступив народний депутат України Михайло Косів, який прив’язав теперішню загальну політичну ситуацію до творчості Франка, прирівнявши дві епохи та провівши між ними паралель. Його виступ тепло зустріли присутні.

Далі слово взяв Ігор Шурма, який почав задавати провокаційний тон святу. Його виступ супроводжувався постійним голосним свистом і вигуками “Геть!”. Громаду, яка несхвально оцінювала його виступ, він почав навчати, як потрібно толерантно себе вести. Після того оголосили, що слово надається довіреній особі Віктора Януковича пану Радзієвському. Постає питання: чи слід було штабові Януковича робити провокацію, перетворюючи свято в Нагуєвичах у політичний захід.

Отож політичні виступи панів Радзієвського та Шурми громадяни зустріли вигуками “Ганьба!”. Виступи народних депутатів Михайла Косіва та Олекси Гудими – хвилею оплесків. Чи слід у цій ситуації дивуватися обурливим емоціям штабу Януковича на реакцію громади? Просто у них своя, “чужа” Україна.

Не зрозуміло також, чому на святочний захід в с. Нагуєвичі було стягнуто чимало міліції. Таке враження, що правоохоронці у цей день проводили який “свій” особливий захід”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *