ОСТАННІ НОВИНИ

Корчмин. Українсько-польське поєднання на кордоні

|

28 серпня за сприяння керівництва облдержадміністрації та Сокальського району по обидві сторони українсько-польського кордону відбулися урочистості з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як повідомили у відділі у справах релігій облдержадміністрації, програма розпочалась неподалік с.Стаївка Сокальського району посвяченням води біля чудодійного джерела та посвяченням копії Чудотворної ікони Корчминської Божої Матері. Після цього процесія вирушила до с.Корчмин (Республіка Польща), де на відстані 600м від державного кордону знаходиться одна з найдавніших дерев“яних церков регіону, яка після капітальної реставрації була посвячена Митрополитом Перемишльсько-Варшавським УГКЦ Іваном Мартиняком та єпископом Сокальським Михаїлом Колтуном, представниками духовенства з України й Польщі.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Герич від імені облдержадміністрації подарував вишитий образ Пресвятої Богородиці для вірних даного храму. Присутніми була висловлена особлива подяка організатору урочистостей – пароху греко-католицької парафії Різдва Пр.Богородиці м.Люблін (Республіка Польща) о.Стефану Батруху.

У рамках акції поєднання взяли участь Генеральний Консул України в Республіці Польща І.Грицак, 600 осіб з України та 250 з Польщі. Протягом дня відбулися виступи творчих колективів сусідніх держав, засідання представників регіональних та місцевих влад, духовенства Львівщини та Люблінщини.

За словами Володимира Герича, спільні транскордонні релігійно-культурні урочистості у Корчмині мають бути наступним кроком у дорозі польсько-українського поєднання у прикордонному регіоні, який має гіркий досвід минулого, і є особливо важливим у зв“язку зі вступом Польщі до Європейського Союзу та в рамках святкування року Польщі в Україні.

Даний захід був проведений на виконання Указу Президента України „Про заходи у зв“язку із 60-ю річницею початку виселення етнічних українців з території Польщі“ від 5 липня 2004 року № 742/2004 та відповідного доручення заступника голови облдержадміністрації В.Герича від 12.07.04 № 5/3-80.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *