ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю у львівській філармонії розпочинають новий сезон

|

Відкриття нового сезону у Львівській обласній філармонії ознаменується симфонічним концертом, який розпочнеться о 18 годині у концертоному залі імені Людкевича. Традиційно для філармонії, розпочне сезон твір Станіслава Людкевича. Цього разу це буде “Рондо юнаків”.

На думку маестро, диригента Адріян Бриттан, “Рондо юнаків” цікаве тим, що там переплетено танцювальні та співочі мотиви, “тум цікаві музичні ідеї, мотиви переплетені, як тканини” – вважає він. Після цього твору виконуватимуть увертюру “Зігфрід-ідилія” Вагнера та симфонію №77 сі-бемоль мажор Гайдна. На завершення концерту буде виконано “Петрушку” Стравінського. До речі, за словами А. Бриттана, у такому звучанні цей твір виконуватимуть у Львові вперше, бо це буде другий вдосконалений варіант. “Це один з моїх улюблених балетів, а відтак не дивно, що я захотів, щоб виконували саме його” – зазначив маестро.

Адріян Бриттан диригував у Варшаві, США, Кореї, а також сім років тому диригував у Львові, відтоді і навідується час від часу до нашого міста. З цим симфонічним оркестром він вже неодноразово працював.

Окрім цього, як повідомив художний керівник філармонії Сергій Бурко, вже 12-го у філармонії відбудеться симфонічний концерт, на якому солістом буде Лівіу Прунару, а по тому вони планують влаштувати фестиваль Колесси, відзначатимуть ювілеї Вербицького, Бетховена, Шопена та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *