ОСТАННІ НОВИНИ

Сихів матиме воду 18 годин на добу

Ратуша-ForUm

|

До кінця цього року на водогоні Старе Село – Львів планують закінчити роботи, а відтак магістральний водогін запрацює потужніше, що дасть можливість постачати воду на Сихів протягом 18 годин вже з січня наступного року – повідомив заступник директора ЛМКП “Львівводоканал” Іван Шевчук.

За його словами, реконструкція водозабору зменшить кількість витоків і дасть можливість зекономити до 400 тисяч гривень. “Метал труб фактично знищений, – говорить І. Шевчук. – Втрати по водогону становили до 20 відсотків, якщо брати в пропорції від тієї води, яка піднімається на водозаборі “Бібрка”.

На відновлення водозабірної станції “Бібрка” у Старому Селі вже затрачено близько двох мільйонів гривень. Нагадаємо, що реконструкція почалася на початку цього року: був прокладений водогін через село, реконструйовані і відновлені свердловини. П’ятнадцять відсотків свердловин цього водозабору наразі зупинені і законсервовані, – таким чином кількість свердловин зменшилася. Тим не менше, водозабір “Бібрка” виведено на проектну потужність, і зараз він функціонує в такому стані, в якому він працював на початках свого заснування у 1971 році. Крім цього на водозабірній станції були замінені насоси, ділянки водопроводів довжиною 3,5 кілометра, електричне обладнання. Зараз ведуться роботи по заміні магістрального водогону в напрямку Львова.

За словами заступника директора “Львівводоканалу”, передбачено замінити до 9 кілометрів водогону, що коштуватиме близько 8 мільйонів гривень. Роботи здійснює ЗАТ “Нафтогазбуд”, яке, як вважає Іван Шевчук, є єдиним в області, що може якісно здійснювати такі обсяги робіт.

“Завершення реконструкції водогону Старе Село – Львів дасть змогу завершити перший етап програми з вирішення проблеми водопостачання у Львові. Зокрема, Сихів вже зможе мати воду 18 годин на добу (з 6.00 до 24.00). З серпня цього року мешканцям Сихівського масиву вода подається протягом 11 годин на добу” – зауважив Шевчук.

І. Шевчук також зазначив, що весь наступний рік буде потрачено на покрашення водопостачання в Залізничному районі (Городоцький напрямок подачі води). На його думку, продуктивність цього напрямку наразі становить 50% від того, що можна зробити для покращення водопостачання в Залізничному районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *