Рафал Вольскі: «Безвізовий режим не означає автоматичну лібералізацію ринку праці ЄС для українців»

|

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі про місяць безвізового режиму України з Європейським Союзом:

«Нещодавно пройшло 100 днів з початку моєї роботи  на посаді Генерального консула Республіки Польща у Львові. І я дуже радий, що на третій місяць моєї роботи у Львові сталася дуже важлива подія для українців – запровадження безвізового режиму. Тепер  українці можуть вільно їздити до країн Шенгенської зони, а також  працювати, однак лише 90 днів. В контексті цього хотів би зауважити, що візова лібералізація не означає автоматичне відкриття ринку праці. Для перебування українців у Польщі на період понад 90 днів необхідна національна віза.

Серед позитивів безвізу є мобільність, адже громадянам України тепер не потрібно виготовляти візи, і цим вони звичайно, заощаджують кошти. Водночас, хотів би нагадати, що перетин кордону за безвізом не звільняє громадян України від підтвердження мети подорожі та представлення фінансових коштів на подорож.

Україна багато зробила для того, щоб отримати безвізовий режим з ЄС. Тепер я з нетерпінням чекаю 1 вересня, коли Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС. Адже українці гідні того, щоб ця угода була підписана. Громадяни України повинні розуміти, що ця угода не звичайний папірць, а вона є майбутнім для зв’язків вашої країни з країнами ЄС. Також це підстава для поглиблення взаємних стосунків між Україною та Польщею».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *