Іван Говда: «Радянська система погубила десятки мільйонів душ»  

|

1 Ветеран Іван ГовдаНавідник винищувальної протитанкової гармати, ветеран Радянської армії часів Другої світової війни, про поминальні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення по завершенні Другої світової війни 1939 – 1945 років:

«Гітлер та Сталін, які кинули мільйони людей у бійню, розуміли, яких світ зазнає людських жертв та матеріальних втрат. Загинуло мільйони людей по обидві сторони барикад. І це не вина солдат, яких здебільшого насильно забирали до лав армії.

Фашисти – це вороги українського народу, але не потрібно забувати, що для України була ворогом й сама радянська система, яка за своє існування також погубила десятки мільйонів душ. Й не потрібно забувати про ті злочини комуністичного режиму, які спровокували голодомори та репресії на Західній Україні. А також те, як радянські війська відступали і залишали по собі море трупів у тюрмах Галичини.

Сьогодні, в цей День пам’яті, ми віддаємо шану усім загиблим та пам’ятаємо їх. Особливу шану слід віддати жертвам серед цивільного населення. Цей день сміло потрібно вважати днем примирення.

Війна спричинила нам – українцям, великі й великі втрати. Сьогодні ж люди не повинні тримати зло на солдатів, адже солдати не винні, бо війну розв’язала система Гітлера та Сталіна».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *