Руслан Забілий: «Ми пам’ятаємо і переможемо»

|

2 Руслан Забілий пряма мова

Директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», про поминальні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення по завершенні Другої світової війни 1939 – 1945 років:

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто не вернувся з полів боїв усіх театрів військово-польових дій. Так склалось, що українці воювали від Норвегії до Єгипту, від Тихого до Атлантичного океану. В наші домівки війна увірвалася 1 вересня 1939 року, і тоді 120 тисяч українців – громадян польської держави, вступили у бій захищаючи свої домівки та родини.

Занадто високу ціну заплатили українці в цій війні, але наш вклад у перемогу неоціненний. Від восьми до 10 мільйонів загиблих та 700 міст на території України зруйновані дощенту. Мільйони знищених будинків, десятки тисяч зруйнованих сіл, повністю зруйнована економіка…

Ми маємо пам’ятати про те, що сталося. Пам’ятати для того, щоб гордитися нашою нацією – українців, які мільйонами віддали своє життя, за те щоб ми жили у мирній країні.

Війна є особливо болісною для нас і особливо тепер, бо так сталось, що ми знову мусимо відстоювати спокій у своїх родинах та мир на своїй землі. Відстоювати свою незалежність, державу і право жити вільними у своїй країні. Саме тому, сьогодні, як ніколи актуальне гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Адже ми пам’ятаємо і переможемо. Слава Україні!».

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *