Ірина Мазур: «Ми покажемо Україну іншою»

|

Mazur

Художній керівник балету «Життя» розповіла про нову масштабну постановку, прем’єра якої незабаром відбудеться на сцені Львівської опери:

«Наш колектив страшенно обурює ця гумористична істерія, яка лавиною несеться з наших каналів. Цей телевізійний продукт, який постійно висвітлює українців якимись недолугими, затурканими і неосвіченими, мене обурює до краю. Тому ми покажемо Україну іншою! Розкриємо забуті сторінки історії, які радянська влада ретельно приховувала, а здобутки українців привласнювала.

Митців, які несли розуміння модерної України, просто знищували. Власне, про них йдеться у нашому проекті «Ремінісценції.UA». Це  десять новел про історію різних доль – маловідомих світу і навіть самим українцям митців.

Я переконана, що наші діти і внуки просто зобов’язані знати ці факти, незважаючи  на їхній трагізм. Адже, незважаючи на те, що народ багато втратив, він все одно залишився сильним. Один з висновків «Ремінісценцій» – ми непереможні, а у нашої держави – величне майбутнє. Порятунок українців – у пошуках свого коріння».

 

Фото: www.biletoff.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *