Мирослав Романець: «Перевізники бояться аудиту пасажиропотоку»

|

Громадський діяч, науковець та освітянин Львова про ймовірне збільшення тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті Львова.

«Відтоді, як проїзд подорожчав до трьох гривень обіцяних «покращень» від перевізників не зроблено. Дійшло до того, що при затверджених 10 машинах на лінію реально виїжджає сім чи взагалі п’ять автобусів.

Ми домовлялись про реальний аудит пасажиропотоку, а його не подали, бо перевізники не хочуть аби проїзні квитки чітко порахували.

Коли піднімали вартість проїзду, то усі бились у груди, що будуть пускати на маршрути лише миті автобуси. Погодились, що потрібно ретельніше мити маршрутки, аби на стелі не малювати та не знаходити минулорічні ґудзики на підлозі. Нічого не зроблено.

В результаті ми дожились до пошарпаних лінолеумів й такого бруду, що іноді пасажири, як божевільні бігають за маршрутками, бо не здатні розгледіти який це автобус зупинився. І водії-хами досі ігнорують сивих людей на зупинках.

Вони працювали із більш як 200% накруткою й так само хочуть працювати. У мене три дипломи, проте я не здатен за день принести 300 гривень до хати, а водій маршрутки може».

Як відомо, учора відбулись громадські слухання щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті у Львові. Дійти згоди присутнім не вдалось, адже захід завершився бійкою.

Стоп-кадр із відео: Facebook