Ірина Швець: «Масову реєстрацію львів’ян кандидатами в депутати на Луганщині можуть потрактувати, як спробу захопити владу»

|

Член координаційної ради Громадянської мережі «ОПОРА» у Львівській області Ірина Швець називає версії масової реєстрації львів’ян кандидатами в депутати на Луганщині:

«Я маю дві гіпотези. У будь-якому випадку – це технологія. Питання лише у тому, хто її застосовує. Перший варіант, можливо, це технологія, яку застосовують провладні партії. Адже кожен кандидат, який висувається в одномандатному виборчому окрузі, має право мати свого члена дільничної виборчої комісії. Фактично ще не відомо, чи будуть проведені вибори в окремих округах Луганської області й взагалі, якою там буде ситуація станом на 26 жовтня. Тобто можливий такий варіант, що просто провладна партія страхується і таким чином збільшує представництво в дільничних виборчих комісіях за рахунок представників, які будуть подані пізніше від кандидатів від Львівської області. Це правомірно, але не знаю, наскільки правильно.

Другий варіант. Ми розуміємо, що можливі різні маніпуляції і спекуляції на темі бандерівців, які начебто рвуться до влади в східних областях. Знову ж таки гарна картинка для російських ЗМІ, які можуть пізніше показати, що 80% кандидатів в якомусь з округів Луганської області є вихідцями зі Львова і що таким чином бандерівці хочуть захопити владу на тій території. Це може використовуватися в інформаційному просторі для нагнітання ситуації. У цьому сенсі важко стверджувати чий це план, звідки ростуть ноги, чи це задум Кремля, чи придумали терористи, які тут знаходяться. У Донецькій області такої ситуації наразі не спостерігаємо.

Відомо лише, що реєструються реальні люди, які вказують, де вони живуть і дають підтверджуючі документи. Ми знайшли двох кандидатів, і дуже схоже, що вони брат і сестра, бо прізвища одинакові і по батькові. Зрозуміло, що ці люди не просто так з’явилися, хтось цим театром керує. Питання лише в тому, хто? Чи це роблять провладні партії, щоб організувати нормальний виборчий процес, чи це роблять терористи, щоб посіяти паніку. Хочеться вірити, що це перший варіант. Якось воно так централізовано виглядає – здебільшого реєструються жителі Львова, а не області».

Фото: Галінфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *