Роман Кошовий, Голова ЛОГО "Комітет виборців України: «Громадські організації виконують велику роботу під час виборчої кампанії»

|

“Законодавці намагаються законсервувати партійну систему і створюють всілякі перешкоди для об’єднань громадян, у тім числі й для громадських організацій.

Це стосується не лише звітності чи несприятливих умов для донорів, які хотіли б фінансувати громадські організації, але й виборчого процесу. Адже лише під тиском ОБСЄ та Венеційської комісії Верховна Рада законодавчо дозволила представникам громадських організацій бути спостерігачами на виборах. І це все, що вони можуть робити під час виборчої компанії. Це дуже дивно, бо у світі саме представники громадських організацій і виконують роль спостерігачів.

У нас є цілеспрямоване бажання придусити громадський рух, але він є і виконує велику роботу. Я кажу, що, якби громадські організації на один день застрайкували, то це був би колапс для України, бо вони виконують стільки соціальних функцій, яких ніхто не зауважує.

А щодо виборів, то тут громадські організації виконують велику роботу – вони охоплюють три напрями – проведення мобілізаційних кампаній та навчання виборців і членів комісій. Крім того, вони проводять моніторинг передвиборчої ситуації. І це при тому, що все це мали б робити партії та ЦВК, принаймні щодо мобілізації та навчання».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *