Петро Писарчук, народний депутат України: «Балачки про те, що уряд хоче підкупити галичан, абсолютно безглузді»

|

«В Україні є законний, а не окупаційний уряд, який визнає весь світ. І місцева влада Львівщини мусить жити і працювати, щоб регіон виглядав краще, аніж сьогодні. У державі шукають модель, яка дозволить ефективно організувати співпрацю центральних органів з місцевими, адже вони є різними і незалежними.

Нині обласна рада не підпорядковується ані Кабінету Міністрів, ані парламенту. Тому, як експеримент, було взято Донецьку та Львівську області. Згідно з цим експериментом, уряд і місцеві органи влади підписують угоду про спільну діяльність задля реалізації певних програм, які сприятимуть покращенню соціально-економічного стану в регіонах.

Те, що сталося, іншими словами, як “вар’яція” назвати не можу. А балачки про те, що таким чином уряд Януковича хоче підкупити галичан, абсолютно безглузді. Місцеві ж політикани вчинили, як завжди, за принципом: “Сам не гам та іншому не дам”, вкотре продемонструвавши, що львівська влада не вміє організовувати роботу. Галичани будуть голосувати так, як розуміють політичні процеси і відповідно до власного сумління.

Львівські політики, які величають себе патріотами, з доброї справи завжди роблять шкоду своєму рідному народові, який за них голосує. Що тепер? Буде підписано меморандум про наміри підписати таку угоду. Чого вони бояться, не розумію? Очевидно, бояться роботи. Для них – чим гірше, тим краще.

Партія регіонів знову отримає перемогу на виборах, а потім сформує уряд і до цієї теми знову повернуться. Тоді здоровий глузд восторжествує і багато речей, закладених у цій угоді, будуть реалізовані. Адже Львівщина — це край, де розташована четверта частина пам’яток архітектури та культури, які сьогодні перебувають у занепаді. Якщо чиновникам не потрібні 9 мільярдів, бо подбали за власне благополуччя, то народ хоче їздити по хороших дорогах, бачити відреставрованими історичні цінності та жити по-людськи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *