Іван Денькович, голова Львівського обласного штабу БЮТ: «Мене дивує прагнення «Нашої України» терміново скликати позачергову сесію у виборний період»

|

«На учорашньому засіданні фракції БЮТ Львівської обласної ради одноголосно було прийнято рішення не збирати підписи за проведення позачергової сесії облради щодо питання поновлення судом на посаді Олега Сала.

Ми керувалися такими міркуваннями.

Голова обласної ради та голова обласної адміністрації відповідно до Закону України «Про органи місцевого самоврядування» та Закону України «Про місцеві державні адміністрації» можуть самі ініціювати скликання позачергової сесії. Петро Олійник, як депутат Львівської облради та обласної адміністрації, також може особисто ініціювати скликання позачергової сесії.

Розгляд Галицьким районним судом Львова заяви Олега Сала щодо поновлення його на посаді є рішенням суду першої інстанції. В апеляційному порядку міністерство внутрішніх справ може оскаржувати це рішення. Скликання сесії в період дії терміну на оскарження в апеляційному порядку може бути розцінене, як втручання в діяльність судової гілки влади.

Фракція БЮТ Львівської обласної ради готова повернутися до питання скликання позачергової сесії Львівської облради лише після того, як закінчиться термін на оскарження рішення Галицького районного суду Львова.

Більш того, мене дещо дивує прагнення «Нашої України» в терміновому порядку скликати позачергову сесію у виборний період. Зрозуміло, що пряма трансляція депутатського засідання є чи не найкращим агітаційним майданчиком, але де ж були потуги «Нашої України», коли БЮТ не малою кров’ю добився скликання позачергової сесії облради для розгляду питання причин і наслідків техногенної катастрофи поблизу Ожидова?.. Адже саме тоді була нагальна потреба депутатам зібратися та заспокоїти збурену громадськість.

Попри це ми наголошуємо, що можливість поновлення на посаді Олега Сала є спланованою акцією, яку провадить Кабінет Міністрів і так звана коаліція Верховної Ради V скликання з метою фальсифікації виборів. Але мова йде не лише про реанімацію Сала, а й про інших «діячів», котрі при Кучмі порушували законодавство про вибори».

Довідка

Зо серпня прес-служба Львівської обласної ради розповсюдила повідомлення, що 3 вересня відбудетьсяПрезидії облради, яка розгляне питання про скликання позачергової сесії обласної ради у зв’язку із судовим рішенням про поновлення на посаді начальника УМВС у Львівській області Олега Сала.

23 серпня Галицький райсуд Львова ухвалив рішення про поновлення Олега Сала на посаді керівника УМВС у Львівській області .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *