Олександр Ганущин, керівник апарату ЛОДА, голова робочої групи з підготовки до виборів: «Проблемою виборчого процесу на Львівщині буде явка членів ДВК»

|

«Робота окружних виборчих комісій на Львівщині входить в нормальне здорове русло. Сьогодні мають повернутися з семінару бухгалтери окружних виборчкомів. Вселяє оптимізм, що найближчим часом відповідні рахунки будуть відкриті і гроші на проведення виборів надійдуть. Рахунки мають бути відкриті завтра.

Хочу наголосити, що основною проблемою виборчого процесу на Львівщині буде явка членів дільничних виборчих комісій. Я передбачаю, що явка тих, кого подадуть до членства в дільничних виборчих комісіях буде незначною, оскільки до парламентських виборів інтерес менший. Ми свідомі того, що, можливо, недостача в кворумі буде.

Тому ведуться постійні переговори з людьми, які працюють в бюджетних галузях, тобто в галузях освіти, охорони здоров’я, культури, які традиційно були членами дільничних виборчих комісій. Їх просять, щоб в разі, якщо не буде відповідного кворуму і члени ДВК, яких подали партії та блоки, відмовляться від членства у дільничних виборчих комісіях, зголоситися і замінити їх, бо хтось таки мусить бюлетені видавати».

Довідка:

В Україні триває передвиборчий процес. 30 вересня мають відбутися позачергові вибори до Верховної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *