Михайло Цимбалюк, начальник Головного управління МВСУ у Львівській області: «Методом евакуаторів ми ладу в центральній частині міста не наведемо»

|

«З однієї сторони я незадоволений ситуацією, яка склалася у Львові з паркуванням і проїздом по місту. Евакуатори Львову потрібні, бо в іншому випадку ми ради собі не дамо. Але потрібно привести їхню роботу у відповідність до чинного законодавства. Я заборонив працівникам ДАІ працювати з муніципальною дружиною і вилучати автомобілі.

Щодня ми отримуємо по декілька скарг від власників евакуйованого транспорту, які перш за все отримують стрес, коли не знаходять свій автомобіль на тому місці, де його залишили. Крім цього власники евакуйованих автомобілів зазнають матеріальних збитків, тобто існує багато проблем.

Є інші методи боротьби із незаконним паркуванням. Я думаю, що у Львові однозначно будуть судові позови у зв’язку із евакуацією автомобілів, тому що люди обурені цією ситуацією, і потрібно, повторюю, приводити її у відповідність до чинного законодавства. Треба фахівцям сідати за круглий стіл із залученням громадськості, вивчати досвід інших міст. Одним методом евакуаторів ми ладу в центральній частині міста не наведемо.

На моє переконання, евакуатор повинен бути крайньою мірою, якщо автомобіль залишений в тому місці, де повинна під ’ їжджати спецтехніка тощо.

Згідно з приписом прокуратури, евакуатори працюють у Львові незаконно. Це компетенція прокуратури вирішувати, чи законно працюють евакуатори. Але на сьогодні є багато запитань. Ці створені громадські організації чи муніципальні не діють в межах чинного законодавства. Хоча законодавство, яке існує, не визначає, як потрібно конкретно діяти в даному випадку».

Довідка:

З 23 липня рішенням виконкому Львівської міської ради у Львові відновлено роботу евакуаторів. Щоправда тепер рішення про евакуацію транспорту прийма є міське управління з питань надзвичайних ситуацій. Як повідомлялося раніше, на початку серпня Львівська обласна прокуратура перевірила роботу евакуаторів і виявила низ к у серйозних порушень. Для приклад у , перевищення повноважень державною автоінспекцією, порушення а нтимонопольних вимог, завищені тарифи. Відтак примусова евакуація у Львові була заборонена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *