Олег Скрипка, співак, лідер гурту «ВВ»: «Я дуже б хотів, щоб «Країна мрій» у Львові стала традиційною»

|

«Місто прописки «Країни мрій» – Київ. Привезти фестиваль до Львова – не моя ідея, а ідея львів’ян. Відповідні запрошення надходили вже другий рік поспіль.

Я дуже хотів би, щоб «Країна мрій» у Львові стала традиційною. Щодо конкретної дати, то можна її залишити такою як сьогодні – 26 серпня, а можна й перенести на якесь інше число. Але зрозуміло, що фестиваль треба проводити влітку. Я б хотів, щоб у Львові це був щорічний фестиваль, але щоб він проходив у Львові так, як у Києві – 2-3 дні.

Я вважаю, що Шевченківський гай для проведення фестивалю зручніший, ніж Співоче поле у Києві. Тут інтимніша обстановка і можна робити більше майданчиків. Але є деякі організаційні проблеми – технічні затримки, які я не можу контролювати. Якщо наступного року ми будемо сюди їхати, то треба буде приїхати за тиждень, аби зробити географічну розвідку і більше сцен, запросити більше артистів.

Суттєва відмінність «Країни мрій» у Львові від київського фестивалю – багато артистів саме із Західної України, чого ми не можемо собі дозволити у Києві. У Львові також є акцент на народних майстрів з Галичини та Карпат. У Львові також є проблема з фінансуванням, бюджет в Києві є в 10 разів більший, ніж у Львові. Якщо підняти бюджет до того ж рівня, що й у Києві, то у Львові фестиваль можна буде проводити декілька днів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *