Павло Хобзей, начальник управління освіти ЛОДА: «Щорічно на Львівщині зростає кількість дітей–сиріт та дітей без батьківського піклування»

|

«Щорічно на Львівщині зростає кількість дітей–сиріт та дітей без батьківського піклування. У 2005 році таких дітей було 2 тисячі 467 дітей, у 2007 ми маємо 2 тисячі 657 дітей.

Збільшується також питома вага дітей інвалідів у загальній частині дитячого населення. Пріоритетним напрямком 2007 року було створення системи ранньої комплексної допомоги дітям з вадами психо-фізичного розвитку та покращення матеріальної бази спеціальних шкіл-інтернатів. У минулому році за кошти держбюджету було придбано на 4,5 мільйони гривень спеціальне обладнання. Наше завдання – навчити вчителів використовувати це дороге обладнання для розвитку дітей і ця робота вже проводиться.

В наступному році особливу увагу ми приділятимемо інтеграції дітей з особливими потребами у дошкільних закладах. Другим кроком є реалізація програми є розвиток мережі соціальних навчальних закладів та пунктів корекційної допомоги. Успішна робота служби ранньої допомоги сприятиме зміні контингенту у спеціальних навчальних закладах і школи інтернати зможуть змінити свій статус на навчально-реабілітаційні центри.»

Довідка:

Начальник управління освіти ЛОДА Павло Хобзей взяв участь у сьогоднішній конференції освітян Львівщини, де підбив підсумки роботи навчальних закладів Львова і виокремив головні перспективи цієї галузі. .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *