Петро Писарчук, народний депутат України: «Нехай пам’ятник жертвам Голодомору символізує, що навіть у трагедії український народ єдиний»

|

«Пан Кендзьор мав би знати, голосував я за закон, чи не голосував, але якщо закон прийнятий, його треба виконувати. А що пан Кендзьор вже 10 років голосує за якісь закони, але ні одного не виконав. Я, слава Богу, законослухняний чоловік. Пам’ятник я ставлю не тому, що там закон, а тому, що мій батько, мій дід були депортовані з території Польщі і я маю таку можливість поставити і їм, і всім хто був з ними, пам’ятник. В тому числі і жертвам голодомору. Голодомор був на східних теренах і нехай цей пам’ятник символізує все-таки, що навіть у трагедії український народ єдиний, не можна його роз’єднати і робити якусь ворожість між людьми.

А чому вони вважають ідею спорудження пам’ятника жертвам Голодомору на території Південного цинічною, це питання. Вони давно самі стали циніками і святу справу, коли їм не вигідно, відкидають. Для них вигідно обманювати народ, шукати ворогів, триматися при владі і красти, красти і безбожно красти. Ось вся їх логіка і весь мотив їх заяв.

Кендзьор минеться, і я минуся, але пам’ятник буде стояти.»

Довідка:

Народні депутати України V скликання Ярослав Кендзьор, Степан Курпіль та Володимир В’язівський вважають цинічною ініціативу свого колеги-депутата, керівника виборчого штабу Партії регіонів Петра Писарчука побудувати пам’ятник жертвам Голодомору на території ринку «Південний» у Львові. Про це опозиційні депутати заявили під час сьогоднішньої прес-конференції. Депутати переконані, що Петро Писарчук не має морального права відкривати пам ятник жертвам Голодомору, оскільки минулого року він не голосував за Закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *