У Добротворі виховують екологічну свідомість

Марта МАРТИНЮК, Львівський портал

|

Напередодні дня міста Добротвір  працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС вирішили провести волонтерську акцію – зробити генеральне прибирання: очистити береги технічних каналів водойми, які відходять від станції і територію навколо них. Таку акцію вони проводять вже не вперше і цього разу зібралось понад 100 бажаючих.

хвотка1

«Засмічені території – це завжди погано, тому що відбувається вплив на ґрунти, водні ресурси, таким чином значна кількість шкідливих речовин потрапляє в біосферу, що дуже негативно впливає на всі ланцюжки життя. Тому потрібно дбати про те, щоб наша територія не була засміченою і виховувати екологічну свідомість людей», – каже Денис Шмат, керівник відділу екології ДТЕК Добротвірської ТЕС.

шмат

Працівникам дали інструкції  щодо техніки безпеки, видали інвентар і вони охоче взялись до роботи, проте сміття було небагато, ймовірно, завдяки регулярності акції. Ще три роки тому, коли відбулась перша волонтерська акція, працівники електростанції зібрали аж 4 тонни побутових відходів.

«Очевидно, що сміття розкидають люди, яким байдуже навколишнє середовище. Я долучився до акції з власної ініціативи, бо переживаю за чистоту свого селища. Якби тут регулярно не проводили такі акції – вже б давно був смітник. Сюди зазвичай приїжджають люди з областей на риболовлю, відповідно, розпивають спиртні напої, смітять і це все викидають там, де сидять. Це неприйнятно! Ми ж хочемо йти в Європу, а з такими манерами нас там ніхто не потребує», – каже Ростислав Чуєнко, працівник ДТЕК Добротвірської ТЕС.

Люди, які вийшли на прибирання, не лише із задоволенням працюють, але й думають над тим, як запобігти бездушному ставлення до довкілля, особливу увагу надаючи вихованню майбутнього покоління.

ільченко

«Можливо, потрібно створити молодіжні громадські організації, які робитимуть рейди, пояснюватимуть рибакам, яких тут, до речі, не повинно бути, що таке навколишнє середовище і для чого його берегти. Вони ж засмічують і саму річку. Цей канал впадає у Західний Буг, тому отакі несвідомі дії неймовірно засмічують всю гідросферу. Але насамперед потрібно виховувати своїх дітей, адже це наше майбутнє. Разом з тим проводити отакі акції, які, на щастя, стали у нас вже традицією», – говорить працівник ДТЕК Добротвірської ТЕС Сергій Ільченко.

Всього за якусь годину-півтори волонтери зібрали майже 20 кубів побутових відходів, а територія стала в рази чистішою завдяки сумлінним та ініціативним працівникам ДТЕК Добротвірської ТЕС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *