У Добротворі долучились до акції «Чисте місто»

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

25 квітня більше сотні співробітників ДТЕК Добротвірської ТЕС вслід за своїми бурштинськими колегами вже вкотре вийшли  на прибирання рідного селища. Цього року працівники станції вирішили навести лад на території місцевого пляжу над річкою Західний Буг – одного з найулюбленіших місць відпочинку місцевих жителів.

Привести своє селище у гарний стан добротвірці зібралися вже втретє. Кожного року енергетики обирають новий плацдарм для проведення акції, аби згодом їхнє місто повністю набуло охайного вигляду.

«Компанія ДТЕК і Добротвірська ТЕС бере участь в акції «Чисте місто». Наша мета – зробити Добротвір  чистішим, а також показати приклад для інших людей. І це діє, бо справді з кожним роком в нас все-таки стає менше сміття», – розповідає керівник департаменту з операційних покращень ДТЕК Добротвірської ТЕС Роман Брикайло.

Чоловік наголошує, що акція «Чисте місто» корисна не лише навколишньому середовищу, але й людям, які займаються прибиранням.«Це командна робота, яка згуртовує, бо збираються всі працівники станції:  від керівників до робітників, і всі разом роблять щось для свого селища», – зазначає Роман Брикайло.

Під час прибирання енергетикам найчастіше під руку трапляються гілляки та побутові речі, які згодом вивозять у спеціально відведені місця.

Багато хто з співробітників ТЕС прийшли на толоку зі своїми дітьми, аби привчати малечу любові до природи і чистоти. Діти завзято долучилися до справи і активно допомагали дорослим.

«Я прийшла сюди  з мамою, бо хочу жити в охайному місті. І ще хочу, щоб було приємно гуляти, щоб місто не було засмічене. Потім буду всім друзям казати, щоб не смітили, щоб оберігали та гарно ставились до нашої природи»,  – каже 11-річна Марта.

«А я  прийшов на цю акцію з татом.  Зараз збираю гіллячки, потім їх викидаю, щоб моє місто стало гарнішим»,  – ділиться 7-річний Віктор.

«Я хочу свою доньку привчати змалку того, щоб вона знала, що треба прибирати своє місто. Тому що як і вона, так і інші діти гуляють тут, на пляжі», – зауважує батько однієї з юних учасниць акції Мансур Алієв.

Керівник департаменту економіки і фінансів ДТЕК Добротвірської ТЕС Ігор Гутковський говорить, що енергетики стараються надати пляжу охайного вигляду, аби влітку прийти та насолодитися природою, а не сміттям. «Акція спрямована на те, щоб очистити не лише селище, але й життя мешканців від бруду. Наші працівники беруть активну участь, забирають весь непотріб  з пляжу, щоб і вони, і інші жителі селища могли у літні дні відпочивати в цьому місці», – пояснює чоловік.

«Мені здається, коли йдеш змучений з роботи, а навколо  – чистота і порядок, то очі радіють, душа співає. А ще така робота корисна для працівників, тому що на роботі ти спілкуєшся з ними по-одному, а тут впізнаєш їх з іншої сторони», – доповнює думки колег Олена Добровольська, юрист ДТЕК Добротвірської ТЕС.

 

Після прибирання території, зібравши майже 2  тонни сміття, усі учасники акції зібралися навколо великого казана з юшкою та радісно обговорили результати своєї праці.

Цього року в акції «Чисте місто» взяли участь 30 тисяч співробітників підприємств групи СКМ у понад 700 населених пунктах. Всього було зібрано 1 500 тонн сміття та висаджено 2000 дерев. ДТЕК третій рік бере участь в ініціативі СКМ. Навесні співробітники прибирають неорганічне сміття, а восени висаджують дерева. За кілька годин 7 тисяч енергетиків і шахтарів зібрали 525 тонн сміття та висадили 390 саджанців у містах, де працюють підприємства ДТЕК.