Львівський тиждень моди досяг міжнародного статусу

Світлана РАДІШЕВСЬКА, «Львівський портал»

|

Цього місяця у Львові традиційно відбудеться знаменна подія для усіх модників та модниць – ХІІ сезон Львівського тижня моди (Lviv Fashion Week). Фешенебельна подія, яку з нетерпінням чекають не лише модники, фотографи, блогери, а й дизайнери, пройде 23-27 жовтня. Упродовж п’яти днів на гостей та учасників заходу чекає марафон виставок, презентацій, показів і вечірок.

Цьогорічний Тиждень моди у Львові стане міжнародним заходом, адже на подію з’їдеться багато гостей із різних країн, зокрема дизайнери з Росії, Білорусії, Польщі, Ізраїлю, Вірменії, Італії, Іспанії, журналісти, фотографи, блогери з Німеччини, Франції, Литви, Польщі, Росії. «Тому цей Fashion Week буде насиченим і можна сказати – міжнародним. І мені дуже приємно, що з 23 по 26 жовтня у Львові відбуватимуться покази в основному іноземних дизайнерів», – зазначив сьогодні під час прес-конференції організатор Львівського тижня моди, львівський дизайнер Петро Нестеренко-Ланько.

Отож, які відомі дизайнери представлять свої колекції на Львівському тижні моди

Колекції весна-літо 2014 продемонструють українські дизайнери, модельєри з Польщі, Вірменії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії та Італії. У розкладі передбачені покази таких майстрів: Marta Wachholz, Oksana Piekna, Oksana Mukha, MMC Studio (Польща), San Andres Milano (Італія), Shadoyan Fashion (Вірменія), Inbal Gvili (Ізраїль), Frau Blau (Ізраїль), Valentina Nebarsky (Білорусь), Ivanna Yakhymchuk. Дебютні колекції продемонструють Sergey Proskurnya (Донецьк), Лідія Яніцька (Тернопіль), Аміна Вишневська (Київ), Joanna Wietrzycka (Польща).

«Цього року у нас буде багато спеціальних гостей. Це дизайнери з Польщі MMC Studio, які привезуть прекрасну колекцію, сподіваюсь ви її оціните. Вони є постійними хедлайнерами Польського тижня моди. Вірменський Shadoyan привезе колекцію від кутюр повністю ручної роботи. Також буде четверо дизайнерів ізраїльських брендів Inbal Gvili, Frau Blau. Колекції будуть дуже цікаві і це власне сюрприз для нашої публіки», – розповіла організатор Тижня моди Дарія Янковська.

Показ колекцій вище зазначених дизайнерів пройдуть 26-27 жовтня у Виставковому центрі Shuvar-expo.

Дизайнери-початківці теж у «модному строю»

Львівський тиждень моди традиційно підтримує молодих дизайнерів. Зокрема, у рамках модного заходу 24 жовтня відбудеться проект OFF schedule. Як повідомила Дарія Янковська, цьогоріч у даному проекті візьмуть більше дизайнерів, ніж зазвичай. «Це буде 16 колекцій, але не лише зі Львова. Будуть колекції з Тернополя, Луцька і 7 колекцій з Білорусі», – зазначила вона.

Окрім того, традиційно відбудеться конкурс для молодих дизайнерів Саботаж. Раніше партнером проекту завжди виступав польський конкурс «Золота нитка», а цьогоріч – Philosophy Fashion Poland. Відтак, колекція-переможець візьме участь у наступному тижні моди у Польщі в проектах OFF out of schedule.

«У Саботажі візьме участь велика кількість учасників – 16 дизайнерів. Зокрема, одна колекція буде з Сан-Петербургу (Росія), три колекції з Вітебська, Мінська (Білорусія), та фактично представлена вся Україна – Київ, Донецьк, Харків, Одеса, Хмельницький і Львів. Зі Львова буде три колекції. Двоє учасників були вибрані для участі завдяки перемозі у конкурсі «Битва модельєрів» 20-ої виставки «Стиль»», – розповіла Дарія Янковська.

Конкурсні покази відбудуться у суботу, 26 жовтня, на основній локації у Виставковому центрі Shuvar-expo.

Лише для обраних

Дизайнери з Ізраїлю – Inbal Gvili, Frau Blau, Італії – San Andres Milano та Вірменії – Shadoyan Fashion, яких уже згадувала Д.Янковська, є почесними гостями ХІІ сезону Lviv Fashion Week. На жаль, покази їхніх колекцій будуть закриті, а отже побачити їх зможуть лише обрані поціновувачі моди.

Вони представлятимуть свої колекції 25 жовтня у приміщенні Західноукраїнського автомобільного дому Mercedes-Benz, що на вул Дж.Вашингтона 8.

«На цьогорічний показ нам вдалося запросити Diego Villaba, який є креативним директором одного з провідних іспанських Домів моди Alfredo Villaba. Він відомий тим, що його моделі часто друкуються на обкладинках і у фотосесіях в усіх відомих виданнях, таких як Vogue, Cosmopolitan, у відеокліпах рок-зірок і провідних діджеїв. Речі з колекції Alfredo Villaba одягали Мадонна, Наомі Кембел, Періс Хілтон, Лейт Лезарк, Ельза Патакі. Це досить відомий бренд у всій Європі і отримати його в рамках тижня моди до прикладу Парижу чи інших країн дуже тяжко. Тому для Львова це буде значна подія і наші гості будуть задоволені, адже їхні колекції – це витвори мистецтва», – розповів цьогорічний партнер Тижня моди у Львові, директор Західноукраїнського автомобільного дому Mercedes-Benz Євген Щур.

«Інший відомий дизайнер, який буде гостем на 12 сезоні Львівського тижня моди це сам San Andres Milano. Креативний директор бренду Andres Caballero створює одяг, використовуючи індивідуальну техніку муляжу та водночас традиційне моделювання. Він використовує майже на 90% ручну роботу і як він сам себе називає – він є швидше традиційним кравцем, адже використовує голку, нитку і ножиці. Це буде надзвичайна подія, аналогів яких в Україні тяжко назвати. Але на жаль, ці покази зможуть побачити не більше 200 гостей, це будуть клієнти автомобільного дому Mercedes-Benz», – додав Є.Щур.

Водночас Петро Нестеренко-Ланько зауважив, що ці відомі дизайнери не завжди погоджуються брати участь у Тижнях моди, тому для організаторів Львівського ТМ це був справжній сюрприз.

Позаподіумна програма Lviv Fashion Week

Поміж показами колекцій дизайнерів програма Львівського тижня моди включатиме лекції, виставки, презентації, вечірки, а також буде представлено багато шоу-румів. «Зокрема, Філіп Блау прочитає для львівських молодих дизайнерів лекцію «Imaginary Diamonds – шлях дизайнера». Далі відбудеться виставка робіт відомого ізраїльського фотографа Ронена Фадіда, роботи якого публікуються на обкладинках і сторінках Vogue», – зазначила Дарія Янковська.

Окрім того, під час Львівського тижня моди відбуватиметься проект «Без дистанції», який зорієнтований на максимальне залучення глядача у творчий процес. Власне цей проект відбудеться у перший день Lviv Fashion Week – 23 жовтня. Як розповіла координатор арт-проектів Lviv Fashion Week Катерина Гай, він проходитиме на Фабриці повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького.

«Цього року ми продовжуємо експериментувати з локаціями і, відповідно, вирішили зробити відкриття Lviv Fashion Week на площадці вулиці Богдана Хмельницького на Фабриці повидла. Площадка дуже незвичайна, бо вона не пристосована для показів, але власне так було і задумано. Проект зорієнтований на максимальне залучення глядача до творчого процесу і для того, аби люди не боялися експериментувати з власним образом. Для цього буде розроблений ряд дизайнерських трафаретів, які відвідувачі зможуть нанести на будь-який одяг, який вони принесли з собою і хочуть з ним поексперементувати і повернутися додому з дизайнерською річчю», – зазначила К. Гай.

У програмі, за її словами, також будуть різноманітні конкурси, покази авангардної біжутерії від молодих львівських дизайнерів. «Також нетрадиційним показом в рамках відкриття буде показ веломоди. Це соціальний проект, орієнтований на те, щоб показати, що здоровий спосіб життя можна вести не тільки катаючись на ровері у спортивному костюмі і в кросівках, але й виглядати модно, стильно і класно», – додала координатор арт-проектів Lviv Fashion Week.

Під час показу веломоди, за словами К.Гай, буде представлено 21 модель – по три моделі від кожного львівського дизайнера. Відкриття відбудеться о 19 годині.

На останок організатор Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько додав, що запрошення на модну подію можна придбати на сайті  ticketclub і в касах за адресами Галицька 1, Чайковського 15, Вірменська 35. Вартість квитків, за його словами, не змінилась.

Фото – http://blog.golubovsky.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *