Мери міст-енергетиків обговорили спільні проблеми

Львівський портал

|

30-31 травня у місті Бурштин Івано-Франківської області відбувся Форум міст-енергетиків України. Керівники міст, у яких розташовані теплові електростанції компанії ДТЕК, зібрались за круглим столом, щоби обговорити спільні питання, поділитись досвідом  та напрацювати пропозиції до співпраці.

Як виявилось під час дискусії, міських голів і Бурштина, і Зеленодольська, і Енергодара, і Курахово, і Добротвора, і Щастя, і Ладижина об’єднують спільні проблеми: модернізація теплових мереж, реконструкція та обслуговування житлового фонду, вирішення утилізації твердих побутових відходів, економічно необґрунтовані тарифи на тепло-, водопостачання та водовідведення та багато інших.

На думку міського голови Курахово (Донецька область) Сергія Сажко запровадження будь-яких енергозберігаючих технологій неможливо без попередньо проведеного енергоаудиту міста. 

За словами менеджера з корпоративної соціальної відповідальності компанії ДТЕК Вікторії Гриб, енергоаудит необхідний для того, щоб проаналізувати реальний стан та визначити де слабкі, а де сильні сторони. «Наш акціонер Рінат Ахметов поставив перед нами дуже амбітну задачу – щоб територія присутності його бізнесу, в групу якого входить компанія ДТЕК, були кращими не тільки в Україні а й у Європі. Сьогодні починаємо з енергоаудитів міст, потім розробимо дорожню карту, визначимо, що треба робити в першу чергу і потім рухаємось вже по цій дорожній карті. Тому метою сьогоднішнього форуму – почути проблематику, яка існує в містах, тому, що діалог з громадами – це пріоритет. Тобто, сьогодні  ми обговорюємо проблеми, а потім разом будемо розробляти стратегії розвитку соціального партнерства компанії ДТЕК з територіями присутності. І спільно будемо реалізовувати ці програми» , — вважає Вікторія Гриб.

Міський голова Бурштина Петро Курляк, котрий став ініціатором цьогорічного Форуму зазначив, що за результатами засідання буде визначено платформу співпраці міст з компанією ДТЕК. «Після розвалу радянської системи ми отримали в спадок дуже складну господарку. Керувати нею за сучасних умов, за умов обмеженого фінансування надзвичайно важко. Проблеми, які існують, вони насправді дуже гострі, вони є не тільки економічними, а й соціальними,  адже стосуються життя наших мешканців. Вирішувати їх є першочерговим нашим завданням, тому на таких форумах ми шукаємо шляхи розв’язання. Я думаю такі спільні засідання дадуть нам змогу виробити спільну платформу вирішення проблем міст енергетиків і ДТЕК нам у цьому допоможе. Переконаний,  що це обов`язково відобразиться на рівні життя, на добробуті та привабливості наших міст. Наше основне завдання – зробити життя наших людей кращим».

Форум мерів міст-енергетиків у Бурштині є вже другим засіданням, перший відбувся влітку минулого року в Курахово, що на Донеччині, а наступний планують провести на Луганщині у містечку з символічною назвою Щастя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *