Хатинка, яку запопав собі Джек

|

Вул. Дорошенка, 57 – досить відома адреса. І напевне не тільки через те, що це центр Львова, а тому, що в будинку за цією адресою проживає голова Львівської обласної ради Михайло Сендак. Саме навколо цієї „чарівної комірки” народного обранця №1 останнім часом знову точиться досить багато розмов. Та для розуміння цієї ситуації вартувало б звернутися до передісторії.

2002 рік. Через декілька місяців, як головою обласної ради став Михайло Сендак, президія вирішила полегшити життя голови облради – Сендак мешкає у Дрогобичі, і йому було важко щодня їздити до Львова – і забезпечити його новим житлом. Цікаво, що з такою ініціативою виступив депутат від тодішньої Медведчуківської “Соціальної справедливості” Ігор Дума – людина, яку уже кілька років М.Сендак згадує незлим і не зовсім тихим словом при кожній можливості.

На створенні Сендаку нормальних умов для роботи наполягали також члени президії від групи “Ділова Львівщина”, депутати Кожушко, Комар та Янишин. Фракція “Наша Україна” на той час цю пропозицію не підтримувала, бо як пояснював тоді голова фракції „нашораїнців” у облраді Олег Канівець: „ми розуміли, що опоненти можуть на цьому спекулювати і в майбутньому скандали Сендака будуть перекладатися тими ж опонентами на „Нашу Україну”.

Вирішення „квартирного питання” ставилося на президії тричі. Сендак відмовлявся, депутати благали, він не здавався, казав, що не хоче цієї квартири. Проте, на останній із президій перед сесією таки погодився. Зрештою, це питання було винесено на сесійне засідання, і в бюджеті 2003 року було закладено кошти на купівлю житла для керівника обласної ради. Відтак трикімнатне помешкання в будинку “люкс” на вул. Дорошенка, 57, площею 66 квадратних метрів та вартістю – 408 тисяч гривень, стало „квартирою розбрату” за яку було дорого заплачено…

Після дороговартісної покупки розпочалося справжнє цькування Сендака з боку СДПУ(о). Сценарій знайомий і доволі старий – звинувачення що за бюджетні кошти була куплена квартира поширили в пресі, організували пікет та лист у котрому громада засудила купівлю квартири за кошти платників податків. І все на цьому закінчилося.

З своєї сторони Сендак теж ноу-хау не вирізнявся. Він спромігся лише на гучні відхрещування на кшталт: „Я в цю квартиру не поселявся, я відмовляюся від службової квартири і до цього питання більше повертатися не буду. Я маю право відмовитися від неї”. Отак послухаєш і задумаєшся „свята людина”! Якби не один маленький нюанс – Михайло Сендак наголошуючи, що відмовляється від службового житла бере й приписує там членів своєї сім’ї. Підтвердженням цього є виписаний ордер виконавчим комітетом Львівської міської ради на житлове приміщення від 17 жовтня 2003 року, згідно якого сім’я Сендака має право зайняти приміщення житловою площею 66,2 кв. м., яке складається з трьох кімнат по вул. Дорошенка 57 кв.4.

Тому дивує той факт, що Михайло Дмитрович ніяк не хоче визнати того, що „чарівна квартирка” у нього у кишені. Всі офіційні документи про те, що квартира є закріплена за Сендаком реальні і їх можна перевірити.

Глянувши на всі подані вище документи важко не повірити в той факт, що пан Сендак не приватизує житло яке є закріплене за ним персонально. „Чарівна квартирка” вже забрала досить багато зусиль у Михайла Дмитровича, щоб він так просто відмовився від неї. Проте, що Сендак щодо цього житла має серйозні наміри свідчать і його дії. Керуючись принципом: моє житло має бути краще ніж у сусіда Михайло Дмитрович вирішив переобладнати хоча б щось, – і замінив балкон.

Але такі дії не сподобались самим сусідам голови обласної ради . І нещодавня заява Михайла Гориня на засіданні виконкому Львівської міської ради цьому підтвердження. Міська інспекція Держархбудконтролю спільно з управлінням житлово-комунального господарства Львівської міської ради за дорученням Львівського міського виконавчого комітету провела перевірку і визнала, що балкон квартири Сендака був переобладнаний без будь-яких погоджень та дозволів від міських служб. За такі неправомірні дії Михайла Сендака зобов’язали сплатити штраф в розмірі 170 гривень.

Водночас Михайло Сендак, коментуючи ситуацію з переобладнанням балкону радить своєму сусіду Миколі Гориню користуватися лінзами або ж сходити до лікаря-окуліста. „Мій балкон який був такий і залишився, ніякий фасад я не міняв, я поміняв тільки перила на ньому” – додає сусід Миколи Гориня. А на запитання чи збирається він виселятися з квартири після закінчення каденції Львівської обласної ради IV демократичного скликання Михайло Сендак заявив: „Я ще не поселився, щоб висилятися”.

Дивними і суперечливими виглядають слова Михайла Сендака. Адже з одного боку він не те що не живе на Дорошенка 57, а навіть не поселявся туди, а з іншого, щоразу запевняє мас-медіа, що має добросусідські стосунки з сусідами на Дорошенка 57, в тому числі і з Миколою Горинем і навіть щоранку з ним вітається…

VIP

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *