ОСТАННІ НОВИНИ

72% українців не довіряють судам, – соцопитування

Наталя Дуляба

|

Абсолютна більшість українців не довіряє судовій системі України. Слідом за рівнем найбільшої недовіри йдуть антикорупційні органи, прокуратура та митниця. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» 24-29 вересня.

Так, результати дослідження продемонтували, що найнижчий рівень суспільної довіри в Україні є до судів. 72% респондентів висловивли свою недовіру, тоді як довіряють судам лише 25%.

Більше 60% українців не довіряють Національному антикорупційному бюро, Генеральній прокуратурі та Державній митній службі. При цьому рівень довіри до цих органів є однаковий – приблизно 33%.

Половина українців не довіряє Державному бюро розслідувань (довіряють 45%), 54% громадян довіряють Державній прикордонній службі.

Соціологи відзначають зниження рівня довіри до Національної поліції. Зараз правоохоронцям довіряють 48% опитаних, хоча у 2023 році таких було 56%. Не довіряє поліцеським тепер 51%.

Менше половини громадян також довіряють Міністерствоу внутрішніх справ, протилежне ставлення висловили 38%.

Натомість найбільшу довіру українців завоювала Національна гвардія – 86% (при 72% у 2023 році). Також покращила свої показники й Служба безпеки – 73%, що на 14% більше довіри, ніж торік.

Довідково: опитування проводили 24-29 вересня 2024 року методом телефонного інтерв’ю серед респондентів віком 18+ в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка становить 2000 респондентів, похибка – не більше 2,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *