ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО підтвердили присутність солдат КНДР у Курській області РФ

Маркіян Рой

|

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що з останньою доступною інформацією може підтвердити, що військові Північної Кореї вже задіяні у Курській області РФ. Про це повідомляє Європейська правда з  посиланням на заяву Рютте на брифінгу.

Рютте розповів, що вранці делегація Південної Кореї поінформувала НАТО, а також Японію, Австралію і Нову Зеландію про те, що її службам відомо про присутність військових КНДР у Росії та їхнє залучення у війну.

«Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські військові були відправлені у Росію і північнокорейські підрозділи задіяні у Курській області… Це значна ескалація в триваючій залученості КНДР у протиправну війну Росії. Це ще одне порушення Резолюції Радбезу ООН. По-третє, це небезпечне розширення війни РФ», – заявив Рютте.

«НАТО закликає Росію і КНДР негайно припинити ці дії. Поглиблення військової співпраці між Росією і Північною Кореєю – це загроза і для тихоокеанської, і для євроатлантичної безпеки», – додав генсек.

Він нагадав, що перед тим КНДР надавала Росії боєприпаси та балістичні ракети. «В обмін на це Путін надає Північній Кореї військові технології та іншу підтримку для обходу міжнародних санкцій», – зазначив Рютте.

Він наголосив, що в цих умовах демократичному світу важливо об’єднувати зусилля на захист спільних цінностей.

«Але водночас залучення північнокорейських військових на Курщині – це ознака зростаючого відчаю Путіна. Понад 600 тисяч російських військових вбиті або отримали поранення у війні Путіна, і він не може підтримувати наступ на Україну без підтримки з-за кордону… Союзники у НАТО продовжать підтримувати вільну й незалежну Україну, тому що безпека України – це наша безпека», – сказав Марк Рютте.

Рютте додав, що пізніше у понеділок поговорить з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем та українським міністром оборони Рустемом Умєровим у контексті цих подій.

Як повідомляв Львівський портал, у середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також південнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії.

За даними ГУР, північнокорейський контингент росіяни можуть залучити до війни в України вже в листопаді. Йдеться орієнтовно про 11 тисяч військових.

Відомо, що росіяни вже сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей.

Крім того, ще одна група північнокорейських військових намагалась втекти із розташування у Брянській області (РФ). Їх спіймали росіяни та можуть відправити у штурм на Курщині.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що у середу, 23 жовтня, українська розвідка очікує прибуття перших північнокорейських військ на Курському напрямку фронту.

Також країни-члени НАТО підтвердили докази того, що Північна Корея направила військових до Росії.

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який озвучив дані розвідки про те, що росія застосує північнокорейських військових у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *