ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни тиснуть і просунулися поблизу Покровська та Вугледара, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що російські війська нещодавно просунулися вперед у Глушковському районі Курської області, а також поблизу Покровська та Вугледара. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

«Російські війська нещодавно незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі продовження наступальних операцій у цьому районі 26 жовтня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 і 26 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на східну околицю Новоторецького (на схід від Покровська), на захід від Новогродівки (на південний схід від Покровська), до терикона шахти ім. Коротченка на північний схід від Селидового (на південний схід від Покровська), а також на північ від Олександропілля (на південний схід від Покровська)», – йдеться у звіті.

Крім того, рашисти нещодавно просунулися в районі Вугледара. Зокрема, свіжі опубліковані кадри вказують на те, що російські війська просунулися на захід від населеного пункту Побєда.

Також окупанти просунулися на північ від Золотої Ниви й на північ і північний захід від Пречистівки (обидва – на заході від Вугледара).

Пропагандисти стверджують, що війська рф просунулися на південь і захід від Богоявленки, досягли околиць Новоукраїнки й закріпилися на південно-східній околиці Шахтарського, хоча аналітики не знайшли підтвердження цих заяв.

Також повідомляється, що нещодавно українські війська розпочали, ймовірно, посилену взводну механізовану атаку на російські позиції в Глушковському районі в Курській області рф. Українські сили провели, ймовірно, посилену механізовану атаку на схід від Нового Путі (на південний захід від Глушково).

Геолокаційні кадри вказують на те, що російські сили, ймовірно, відновили позиції на схід від Нового Путі раніше, і що українські сили, ймовірно, утримують позиції на південний схід від Нового Путі. Лінія фронту в Курській області не змінилася.

Як повідомляв Львівський портал, Покровський напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті, щодня тут відбуваються десятки боєзіткнень, за останню добу їх було 41.

Вже на початку вересня російські війська стали просуватись ближче до Покровська. Тоді головком ЗСУ Олександр Сирський говорив, що сюди москва стягує свої найбільш підготовлені підрозділи.

12 вересня стало відомо, що росіяни перебили водопостачання до Покровська.

Додамо, що 2 жовтня у ЗСУ офіційно підтвердили вихід із Вугледара на Донеччині. Це довелося зробити, щоб уникнути оточення. Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що рішення було правильним, бо потрібно було зберегти українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *