ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський заперечив оточення ЗСУ у Курській області

Наталя Дуляба

|

Заява російського диктарора Владіміра Путіна на саміті БРІКС щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію. Українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці», – наголосив генерал.

Із 8 серпня, коли стартувала Курська операція, і дотепер російські війська на цій ділянці фронту втратили 17 819 осіб особового складу (6662 загиблих, 10 446 поранених). Ще 711 рашистів узято в полон.

За цей же час в озброєнні та військовій техніці армія РФ втратила:

  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • 5 реактивних систем залпового вогню.

«Дякую українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на усіх ділянках і напрямках фронту», – додав Олександр Сирський.

Нагадаємо, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

12 жовтня у Центрі протидії дезінформації при РНБО розповіли, що після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції в Курській області, російські війська знову пішли у штурм. Невдовзі президент України Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ у Курській області. Втім українські підрозділи тримають позиції і контратакують.

Нещодавно головком ЗСУ навідався до українських підрозділів на Курщину. Там росіяни досі намагаються перехопити ініціативу, але ситуація під контролем Сил оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *