ОСТАННІ НОВИНИ

На Курщині росіяни спробували відтиснути наші позиції, але тримаємо рубежі, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни спробували потіснити українських військових із займаних позицій, але Сили оборони тримають визначені рубежі. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні 12 жовтня.

Глава держави розповів, що мав розмову з головковом ЗСУ Олександром Сирським щодо ситуації на фронті та Курської операції.

«Покровський напрямок – молодці. Кожен солдат, кожен сержант, кожен офіцер, який забезпечує захист наших позицій. Загалом Донеччина і Запорізький напрямок – це дуже складні умови, жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить.

Щодо Курської операції: були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі», – прокоментував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки. Також підрозділи РФ намагались закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Причиною просування росіян аналітики назвали нескоординованість дій українських підрозділів.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

12 жовтня у Центрі протидії дезінформації при РНБО розповіли, що після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції в Курській області, російські війська знову пішли у штурм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *