ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський вимагає «жорстких рішень» щодо МСЕК та «інвалідів»

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вимагає від правоохоронців «жорстких рішень» щодо корупційних МСЕК та видачі фіктивних статусів про інвалідність, зокрема й прокурорам. Про це він заявив у своєму зверненні.

«На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається із МСЕК – медико-соціальними експертними комісіями – та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності», – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що з цього приводу призначив засідання РНБО і чекає швидких та жорстких рішень, передусім від Служби безпеки, Держбюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

Що цьому передувало

Нещодавно в Україні прогриміли гучні затримання посадовців МСЕК, які заробляли на оформленні фіктивних інвалідностей для військовозобов’язаних чоловіків.

Так, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК Тетяну Крупу і її сина Олександра, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Невдовзі журналісти повідомили, що саме через Тетяну й Олександра Крупу фіктивну інвалідність могли оформити 50 прокурорів.

Згодом на Хмельниччині викрили нових медиків МСЕК, які торгували статусом інваліда.

Також посадовців МСЕК спіймали й у Рівному, вони за 15-20 тисяч доларів встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *