ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один захисник «Азовсталі» зі Львівщини повернувся з полону

Олег Дерев'янко

|

Під час обміну військовополоненими у ніч проти 19 жовтня додому повернувся захисник «Азовсталі» зі Львівщини – Олег Гульоватий. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Олег родом зі села Городиславичі Давидівської територіальної громади. Воїн пробув у полоні понад два роки.

Нагадаємо, у ніч проти 19 жовтня між Україною та росією відбувся 58 обмін військовополоненими, у результаті якого додому повернулися 95 українців.

З полону звільнили нацгвардійців, військових моряків, воїнів ЗСУ, прикордонників та представників інших підрозділів Сил безпеки та оборони. Крім того, до України вдалося повернути 34 бійців «Азову».

Також захисник «Азовсталі» Петро Шуфлін із Моршинської громади, що на Львівщині, повернувся після понад двох років у полоні.

Вони боронили Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину та Херсонщину.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» та були «засуджені»: 28 захисників – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення.

Зокрема, відомо, що додому повернувся український правозахисник, співзасновник Громадського радіо та Центру прав людини ZMINA Максим Буткевич, якого «засудили» до 13 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram/Максим Козицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *