ОСТАННІ НОВИНИ

86 днів обороняли Маріуполь: з полону повернули понад 30 бійців «Азову»

Олег Дерев'янко

|

Під час обміну військовополоненими, який відбувся у ніч проти 19 жовтня, до України вдалося повернути 34 бійців 12 бригади Національної гвардії «Азов». Про це повідомив командир бригади Денис Прокопенко.

За його словами, ці бійці 86 днів боронили Маріуполь та провели у російському полоні два з половиною роки. Прокопенко наголошує, що завдяки їм Україна витримала перший удар навесні 2022 року.

«Я вітаю вас на рідній землі та дякую вам за вашу стійкість та вірність Батьківщині. Особовий склад бригади з нетерпінням чекав на кожного з вас та робив все можливе, аби поповнити обмінний фонд полоненими росіянами», – заявив військовий.

Він також підкреслив, що нині в російському полоні залишаються близько 900 бійців «Азову», а тому «спільне завдання – повернути кожного».

Нагадаємо, у ніч проти 19 жовтня між Україною та росією відбувся 58 обмін військовополоненими, у результаті якого додому повернулися 95 українців.

З полону звільнили нацгвардійців, військових моряків, воїнів ЗСУ, прикордонників та представників інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Вони боронили Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину та Херсонщину.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» та були «засуджені»: 28 захисників – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення.

Зокрема, відомо, що додому повернувся український правозахисник, співзасновник Громадського радіо та Центру прав людини ZMINA Максим Буткевич, якого «засудили» до 13 років ув’язнення.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *